Duckstad III

Dubai dag 3

‘Ik moet toch pas om 17.30 op?’

Ok. Het is zoals het is. Snel wordt het kapsel van het model in een handdoek gewikkeld. Hassan vlucht een vergaderruimte in om een maagdelijk wit overhemd aan te trekken.

Ik ren met zijn kappersspullen vooruit.

Voor de zoveelste keer wordt Hassan, Sipan Style, omgeroepen. Voor de zoveelste keer blijft het podium angstvallig leeg.

Dan is ook Hassan zover.

Niels rent ook in volle sprint nog even terug om de essentiële borstel en föhn op te halen. Die zou Ghias meenemen, maar de motor hapert…

Als Niels bij de kapperssalon aankomt, ziet hij een verhitte discussie tussen de eigenaresse en Ghias. Hij krijgt de borstel en föhn absoluut niet mee.

Ook Niels mengt zich in de discussie, maar de eigenaresse blijkt en blijft onvermurwbaar.

Pas als het magische woord wordt genoemd, namelijk de naam van de sponsor en organisator van het geheel, weet de vrieskist van de kapperszaak niet hoe gauw ze de spullen mee moet geven.

In volle sprint komt Niels naar Hassan toegerend, die inmiddels alweer enkele minuten staat te wachten, de zaal wordt er niet enthousiaster op.

Dit wordt pijnlijk duidelijk wanneer Hassan dan eindelijk het podium opkomt.

Een laf en slap applausje van enkelen uit het publiek.

Niet de opkomst die wij voor ogen hadden.

De avond ervoor hebben we alles tot in de puntjes doorgenomen. Eerst de video, dan de foto van het model voordat ze onder handen werd genomen, daarna komt Hassan met het model op, vervolgens knipt hij haar op het toneel onder de beukende tonen van zijn uitgekozen muziek, dan geeft hij mij het woord, ik geef het woord weer terug en Hassan sluit de boel af!

Kat in het bakkie!

Niets, maar dan ook werkelijk niets is komt hiervan terecht. De film is inmiddels al drie keer afgespeeld in de afwezigheid van Hassan. Bij het aanleveren van de drie nummers was Hassan het spoor even helemaal bijster. Hij heeft namelijk het verkeerde spoor gestuurd, het spoor met alleen zijn stem. Ook mooi, maar een stuk minder swingend.

Het model zit al op het podium als haar foto wordt getoond, de lijst met fouten is oneindig. De zaal is dan ook behoorlijk ingekakt.

Zelfs kan de muziek niet worden afgespeeld.

Niels en ik besluiten backstage het heft maar in handen te nemen. De jongen achter de knoppen heeft duidelijk zijn dag niet. Via Spotify zetten wij uiteindelijk zelf maar een trancelijst op.

Dan gaat de de knop werkelijk letterlijk om!

Hassan krijgt schwung. De zaal wordt wakker. Het gaat geweldig. Jammer dat de microfoon het dan weer wel, maar meestal niet doet.

Een van de organisatoren komt op mij af en vraagt hoe en wat ik precies ga zeggen. Ik laat haar mijn speech zien en zij ziet dat het in het Engels is. Met een pijnlijk gezicht vertelt ze dat 80% van de zaal nauwelijks Engels spreekt. Lekker dan. De hele dag druk lopen te maken, mede om deze speech.

Dan stelt zij voor het te vertalen! Wat een gouden meid en wat een platina idee. Ik neem de speech nog een keer door en terwijl ik dat doe zie ik in mijn ooghoek onder het podium een paar benen. Sterker nog ik zie meerdere paren benen. Wanneer ik buk zie ik tot mijn verbazing dat er zeker drie mensen onder het podium liggen te slapen. Ze hebben, zo vertelde Faris, de hele nacht doorgewerkt. Ook Faris heeft wallen tot op z’n ballen. Hij is al 48 uur wakker.

Ondertussen is Hassan bezig aan zijn laatste loodjes, die dit keer het minst zwaar wegen. Als een moderne danser beweegt hij sierlijk met scharen, borstels en de föhn om het model heen. Alleen de échte windmachine mist.

Klaar.

Hij draait de stoel naar het publiek en een daverend applaus valt hem ten deel.

Wij, de dame met het gouden aureool boven haar hoofd en ik, gaan brutaal het podium op en pakken ons moment. Het gaat fantastisch. Zelfs om de grap aan het begin wordt nu twee keer gelachen. Pure winst.

Ook wij mogen een flink applaus in ontvangst nemen.

Als ik de zaal nog eens rondkijk, valt mij het volgende op: al deze vrouwen hebben duizenden Dirhams neergelegd voor de plastische chirurgie, maar zien er allemaal min of meer, nou zeker meer, hetzelfde uit.

Niemand van deze dames is in haar eendje nog echt uniek.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *