Fresh en fruitig

Dubai dag 1

Ondanks het feit dat de spanning er toch al een paar dagen goed in zit, heb ik een redelijk goede nacht gehad.

Tegen eerdere berichtgeving in, schijnt de zon volop als ik om 6.55 wakker word. Fit en uitgerust sla ik de benen over de rand van het bed.

Ik ben er klaar voor.

De megakoffer gevuld voor tien dagen Dubai, staat rustig op mij te wachten.

Tien dagen Dubai. Drie dagen op een beautybeurs. Eén speech in het Engels, als manager van mijn kapper samen met een oud-leerling Niels die inmiddels een zeer goede vriend is als sales manager. Wie dit verhaal zou hebben geschreven zou worden afgebrand, omdat het in alle opzichten compleet ongeloofwaardig is. Toch is het wel degelijk waar.

Gisteren hebben we de laatste zaken doorgesproken en is mijn haar gefresht. Een krappe vier weken geleden zat ik nog in de stoel en in de regel ga ik eens per kwartaal. Nu zat ik daar dus weer. Ik heb nog nooit zo lang in de stoel gezeten. Alles werd met uiterste precisie en tot in perfectie geknipt, getrimd en geschoren. Als manager van een letterlijk beroemde haarstylist met ruim 1,4 miljoen volgers op Instagram, moet je er zonder piekhaar wel piekfijn uitzien.

Tegen beter weten in proberen Niels en ik Hassan er van te overtuigen dat het reizen met de trein toch echt het handigst, snels en bovenal het goedkoopst is. Hassan is onverbiddelijk. We gaan met de auto.

Ik kus mijn familie gedag en begin aan de 1500 hobbelen met de megarolkoffer die ineens niet meer zo rustig is. Ik had beter een kilometer over een geasfalteerd fietspad kunnen omlopen dan dit ongeleide projectiel over de klinkers te duwen en te trekken. Maar acht, het zonnetje schijnt en er staat een aardige zakenreis op punt van beginnen.

Bij zijn kapperszaak neemt zijn vrouw uitgebreid afscheid en noemt nogmaals dat wij hem in de gaten moeten houden. De grap ‘What happens in Dubai, stays in Dubai’, wordt matig ontvangen en een geforceerde glimlach van een boerin met kiespijn valt mij ten deel.

Dan is de reis begonnen. De kilometers schieten onder ons door, maar Hassan wordt om de haverklap door al zijn sociale media connecties gestoord. Niels is het zat en dwingt Hassan naar de achterbank. Als een ondeugend hondje dat voor straf zijn hok in moet kruipt hij achter de bestuurdersstoel.

Hassan beantwoordt al zijn social media berichten, telt het kleine beetje zakgeld dat hij heeft meegenomen en voor we er erg in hebben zien we de eerste vliegtuigen laag overvliegen. We hebben nog even de verkeerder parkeerplaats, een plek zoeken is ook nog niet zo een, twee, drie gedaan, maar dan lopen we eindelijk de grote hal binnen.

Niet veel later komt Ghias (spreek uit: Rias) onze cameraman, acteur en presentator zich bij ons voegen. De vier musketiers zijn compleet. Laatstgenoemde pakt alles aan om maar aan te tonen dat hij de kastdeuren al een tijdje achter zich heeft gesloten en dat hij mij wel een mooie verschijning vindt. Ondertussen word ik wel om de haverklap gewezen op mijn rimpels en dat ik nu echt zo snel mogelijk met Botox moet beginnen. Hij heeft me wel aan het denken gezet… Oh nee.

Het brutale lentezonnetje van vanmorgen is ruw aan de kant geduwd door donkere donderwolken en hevige stortbuien geven Schiphol een troosteloos aanzicht.

In Dubai is het strakblauw en 32 graden.

We kunnen boarden.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *