Zijn we er toch weer ingetuind 

Alhoewel eenieder op de hoogte was van de datum afgelopen vrijdag, de eerste van april, werd er en masse gerekend op subtropisch lenteweer. Helaas. Blauwbekkend stonden de giganten en hun ouders klaar voor deze zespuntenwedstrijd. Bij het scannen van de tegenstander tijdens de warming-up viel direct op dat een aantal van deze jongens vanmiddag nog een wedstrijd met hun eigen team, de D1, moesten spelen.  

Echter, onze jongens van de F12 lieten zich hier geenszins door van de wijs brengen en gingen voortvarend van start. Dit gebeurde overigens wat later dan gepland daar de scheidsrechter nog opgeduikeld moest worden uit het dichtstbijzijnde koffiehuis, en toen hij er uiteindelijk was, iemand nog terug moest voor zijn fluit. Witte sportsokken en instapsloffen had hij wel bij zich. Voortvarend dus.  

Vlak na de aftrap komt Sporting op voorsprong. Na een goede actie van Raoul maakt Abel de 1-0. Dat de tegenstander het fysieke niet schuwt, blijkt direct als Flore in een frontale botsing terechtkomt. Zo’n bulldozer geeft niet mee. De tegenstander dringt aan en dwingt Lars tot zijn eerste redding. Raoul gaat een sprintduel aan, hetgeen een komisch karakter heeft. Waar Raoul zestien stappen zet, zet zijn tegenstander van 1.70 er vier. 1-1. Na een snelle uitbraak schiet de nummer 7 van onze opponent zijn eerste hard via binnenkant paal binnen. De coach van onze tegenstander heeft veel weg van Atletico Madrid coach Simeone, alleen is deze meneer in kwestie nog een tikkeltje drukker en actiever, met het passende stemgeluid daarbij.  
 

Lars voorkomt op geweldige wijze de 2-1. Wat volgt is een scrimmage voor de goal. Alsnog valt de 2-1. Lars geeft een verre trap naar voren waarna Abel een goede actie in huis heeft en Tale laat scoren. Opnieuw krijgt Tale de bal op zijn pantoffel, en niet op die van de scheids welteverstaan. Zijn harde schot laat nogmaals het net vibreren. Ook hun spits, die gek genoeg een totaal ander shirtje aan heeft dan zijn teamgenoten, schiet met scherp. 3-3. 

Martijn krijgt een zeer grote kans om Sporting wederom op voorsprong te schieten, maar de sliding van hun 11-jarige verdediger, komt spijtig genoeg net op tijd. 

Weer een doelpunt van nummer 7. 4-3. Bij de aftrap staan de tegenstanders toch wel op zeker twaalf centimeter afstand. De scheids op sloffen vindt alles best. De tegenstander dringt aan en wil de voorsprong vergroten. Een hoge voorzet vanaf de zijkant wordt door onze doelman keurig weggebokst. 

Sporting breekt uit en een hard schot van Tale wordt ternauwernood met de voet tegengehouden.  

Rust.  

De jongens kunnen even op adem komen en een aantal tegenstanders heeft even de tijd hun eerste baardgroei weg te snoeien.  

Met een goede ingreep van keeper Freek is de tweede helft begonnen. Na een mispeer van diezelfde Freek, die met een sisser afloopt, wordt Martijn hard van achteren onderuit gehaald. De wedstrijd wordt grimmiger, de scheidsrechter afweziger. Na een vlijmscherpe counter maakt de nummer 7 zijn vierde en vervolgens zijn vijfde doelpunt. Een pak op de broek hangt in de lucht. Sporting recht echter de rug en gaat nog voor een gelijkspel. Smerige overtredingen volgen elkaar in rap tempo op. De scheids grijpt wederom niet in. Als Klaas in het gezicht geraakt wordt door een loszittend handje eist Klaas zelf, zeer terecht, de vrije trap op. Een wereldgoal. Een spannend slot hangt niet meer in de lucht, maar is een zekerheid. 

Sporting breekt uit, de aansluitingstreffer is op handen. Echter onze ‘held’ op sloffen fluit tot ieders verbazing en ongeloof af. Toch komt de aansluitingstreffer alsnog. Na een goede corner, denkt hun laatste en grootste man zijn keeper letterlijk een handje te helpen en vangt de bal op de doellijn. De penalty die volgt wordt onberispelijk binnengeschoten. Sporting wil met een laatste krachtsinspanning dat welverdiende punt bewerkstelligen, maar wederom fluit de scheids op een zeer vreemd moment af. Nu definitief.

De penaltyserie winnen we dik, en dik verdiend.

De inzet, wederopstanding en het samenspel zijn noemenswaardig, jammer dat fairplay ver was te zoeken deze druilerige maar enerverende zondagochtend.  

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *