Fake

Dubai dag 4

Dag twee van het event. Onze routine van eerst een uur sporten, pakken we graag weer op.

Na het ontbijt komen we samen en maken we plannen voor deze dag. Het is, uiteraard, niet duidelijk wat en wanneer er iets van ons wordt verwacht.

Onze presentatietafel kunnen we niet meer dekken, ondanks onze ferme ruk aan de noodrem heeft Hassan vrijwel alles weggegeven. Een half gevulde tafel is geen porem.

Hassan heeft grotere plannen.

Er volgt een warrig verhaal over een blauw vinkje, meer dan een miljoen volgers, bij Tik Tok.

Lang verhaal kort: Hassan heeft recht op dit vinkje, maar krijgt dit in Nederland niet voor elkaar.

Dus zoekt hij het hogerop.

Een vriendin hier in Dubai pikt ons op om naar het hoofdkantoor van Tik Tok te brengen.

Verstandige jongen die ik ben, geef gelijk aan dat ik niet mee hoef en ik liever naar het strand ga.

Niels, in al zijn jeugdige naïviteit, wil ook heel graag mee naar het hoofdkantoor. Ik geef overduidelijk te kennen dat dat helemaal niets wordt en veel langer gaat duren dan gepland.

Ik heb mijn glazen bol niet eens bij me!

Dus Niels en ik worden bij het strand afgezet. Het is 38 graden. Het zeewater slechts 29 graden. Toch zorgt het voor de nodige verkoeling. Om de haverklap smeren we ons in met sterke zonnebrand. Onze Russische buren zijn dit heimelijk vergeten. Het doet al pijn als je er naar kijkt.

Op het strand valt nog duidelijker op hoe nep alles is. Dames die op hun opgeblazen borsten blijven drijven… Bilimplantaten die door de thongs extra worden benadrukt. Hairextensions, nepwimpers, uiteraard de opgespoten lippen. Alles is nep.

Zelfs het strand zelf is nep. We vragen een groepje jongens of we hun beachball set kunnen lenen.

We staan heerlijk een balletje over te slaan. In een uiterste poging een bal te halen, ga ik met mijn voorste voet diep het zand in. Ik bezeer me lelijk. Onder de 10 centimeter zand zit beton.

Overigens doe ik natuurlijk zelf ook keurig mee met de schijnvertoning. In plaats van de vaste klant die ik ben, ga ik immers mee als manager van Sipan Style, voor Nederland en de rest van Europa.

Fake it till you make it!

De uren kabbelen net als de golven heerlijk voorbij. Mijn voorziene blik wordt bevestigd door het eerste berichtje van Hassan. Het gaat iets langer duren…

Schoorvoetend geeft Niels nogmaals toe dat het strand bezoeken absoluut een betere optie is geweest dan het hoofdkantoor van Tik Tok.

We gaan wat eten en keren terug naar ons plekje. Niels heeft een gierende after lunch dip en valt na een seconde of veertien in slaap. Ik geef mijn ogen goed de kost, geweldige om al deze nepheid zo van een afstandje te aanschouwen.

Dan. Als muggen op een lamp, gaan al deze neppers allemaal op hetzelfde moment gewapend met telefoon of professionele camera naar de branding. De zonsondergang is ingezet. De eendenbekjes worden van alle hoeken en standen gefotografeerd. Een waanzinnig schouwspel.

Inmiddels is het bijna 20.00.

Hassan geeft aan dat het nog wat langer gaat duren. Maar wij worden zo opgepikt. Toch niet. Neem zelf een taxi. Wacht. We worden opgepikt. Neem zelf een taxi.

Dat we geen internet hebben en er niet makkelijk geappt kan worden, maakt het er niet makkelijker op.

We nemen toch een Uber. We komen aan bij het hotel. Het is inmiddels 22.15 en er zijn nog geen plannen voor het eten.

Uit het niets komt Ghias ineens aanzetten. Die geeft te kennen dat het bij Hassan nog iets langer gaat duren. Zonder een enkele vraag over onze planning, kiest de diva weer zijn eigen weg.

Wij zoeken een gezellige Italiaan, het local food zijn we nu eventjes beu.

Ik wil mijn portemonnee pakken. Geen portemonnee. Alles bekeken, overal gezocht. Geen portemonnee. Ik voel me genept, honger is verdwenen, ik ben er klaar mee, we gaan slapen.

Hassan zou om vier uur klaar zijn met zijn afspraak. Wat dat betreft heeft hij gelijk.

Het enige verschil is dat het geen 16.00 is, maar 04.00.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *