Een draak van een markt

Dubai dag 8

Spijtig genoeg behoren een docent en een politieagent niet tot de hoogste salarisschalen. De Dubai Mall ligt dan ook ver boven ons budget. Een setje beachball zou wellicht nog net kunnen, spijtig genoeg niet van Cartier.

Toch moeten we wat presentjes voor het thuisfront mee zien te slepen uit deze bizarre stad.

Op weg naar ons avontuur in de woestijn vertelde Marwan dat Dragon Market echt geweldig is. En niet zo exorbitant duur als de rest van Dubai. We hebben een Uber besteld en nog geen minuut later staat hij al voor ons klaar. Wederom een uiterst vriendelijke jongeman uit Pakistan. Hij vertelt over zijn auto, zijn leefsituatie en zijn toekomstplannen.

Iedere dag laat hij zijn auto wassen en van binnen schoonmaken. Hij gebruikt de auto samen met zijn broer. Hij woont ook samen met zijn broer in een flatje van 30 m2. Het geld dat ze verdienen sturen ze grotendeels naar hun familie in Pakistan. Zijn broer is daar nu op familiebezoek.

Hij vertelt uitgebreid over zijn drukke baan. En druk is hij, samen met zijn broer. De afgelopen twee maanden hebben zij samen 60.000 kilometer gemaakt met hun brandschone Lexus. Een snelle rekensom leert dat hij 360.00 kilometer per jaar maakt en dat de auto na vijf jaar wel naar de schroot kan. De slee heeft dan een slordige 1,8 miljoen kilometers gegleden. Investeren in een goede auto die dit aankan is erg duur, maar ook zeker verstandig of beter nog: essentieel. Het is duidelijk geen vetpot voor het aantal uren dat zij in de auto maken.

Het contrast is zo groot tussen the rich and famous aan de ene kant en de straatarme harde werkers aan de andere kant. Gisteren werd dit beeld zo goed in een beeld gevangen: op de hoek van de straat kan je Rolls Royces, Lamborghini’s en Ferrari’s huren, 100 meter verderop stappen zeker 40 Pakistaanse bouwmannen in een roestige en gammele bus zonder airco.

Door het gezellige geklets met de chauffeur zijn we in een poep en een scheet bij Dragon Market.

Een complex met de grootte van zes jaarbeurshallen en de inhoud van 14.000 Action winkels.

Ook hier weer het getrek en het geroep. Ik kan me niet voorstellen dat ik de enige ben bij wie dit opdringerige gedrag juist averechts werkt.

Ook hier is alles behoorlijk nep. Maar dan het nep van imitatietroep uit China. Alleszeggend is de opdruk van de letters op de winkels. De staan schots en scheef naast elkaar. Een winkel Timber Land verkoopt goedkope plastic schoenen. Dat werk.

We hebben één missie. Een goed setje beachball voor op het strand. Na drie uur slenteren hebben we nog niet één setje op de radar gehad. We zijn inmiddels beiden wel gewapend met een massagegun.

Nog wat cadeautjes kopen voor het thuisfront en dan met gierende banden weg hier.

De opdringerigheid, de enorme massa aan één soortige producten, de grootte van beide hallen, maken deze trip niet zo geslaagd als wij van te voren hadden gehoopt. Maar vooral het falen in onze opdracht, maakt van het bezoek aan Dragon Market geen highlight.

Dat onze missie niet is geslaagd, kunnen we maar moeilijk bekroppen. Dus nemen we bij thuiskomst de shuttlebus naar de Dubai Mall. Daar zit ook een Decathlon en hoeven we dus geen Cartier beachballset te kopen. Scheelt toch weer.  

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *